20 JAAR AYURVEDA YOGA en DORN PRAKTIJK, Amsterdam Breukelen

Los rugpijn op met de Dorn Breuss behandeling

De wervelkolom

wervelkolomDe wervelkolom is het centrum van onze romp waar alle zenuwen, spieren, organen, energiebanen aan vast zitten en omheen liggen. Onze wervelkolom is opgebouwd uit staartbeen, heiligbeen(SI gewricht), 5 lendewervels, 12 borstwervels(Thoracaal 1 tm 12) en 7 nekwervels (C1 tm C7). Tussen de wervels liggen de tussenwervelschijven die zorgen voor mobiliteit en elasticiteit van de wervelkolom. Aan de achterzijde bevinden zich de doornuitsteeksels wier positie we met de Dorn methode onderzoeken en behandelen.

Iedere wervel correspondeert met en heeft zijn uitwerking op verschillende organen, orgaansystemen, zenuwen, energiebanen/ meridianen.

Soms is de bindweefselband tussen de doornuitsteeksels zo strak dat eerst met behulp van de Breuss massage deze bindweefsels zachter gemaakt moeten worden.

 

Met Dorn Breuss behandeling komt er weer beweging in de wervelkolom.

Beenlengte verschil(functioneel):het verschil in beenlengte wordt veroorzaakt door ruimte tussen de gewrichtsonderdelen in met name het heupgewricht, maar ook in kniegewricht en enkelgewricht. Dit veroorzaakt spanning in andere delen van het lichaam. Beenlengteverschil zelf oplossen? Je krijgt oefeningen mee naar huis om het beenlengteverschil te nivelleren.